Покров Пятница 26.04.24, 11:43
Сайт
Главная » Архив материалов
На Дніпропетровщині визначено ТОП-10 знакових подій в освітній галузі в 2011 році2011-й рік був визначений Президентом України Віктором Януковичем як «Рік освіти та інформаційного суспільства». В області за ініціативи губернатора Олександра Вілкула реалізується масштабний проект «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». По оцінками експертів це один із найпрогресивніших регіональних проектів. Найяскравіші події 2011 року в освітній галузі в рамках цього проекту було виокремлено у ТОП-10.

Модернізація охорони здоров’я: Дніпропетровщина робить перші успіхи25 січня до Дніпропетровська з офіційним візитом прибули координатор Дніпропетровської області від Міністерства охорони здоров’я України з питань впровадження реформування Світлана Осташко та завідуюча відділенням охорони здоров’я матері і дитини ДУ «Український інститут стратегічних досліджень» МОЗ України Олена Дудіна. Разом з представниками головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації вони відвідали ряд лікувальних закладів, де ознайомилися з роботою медичної сфери в умовах модернізації.За оцінками представників Міністерства охорони здоров’я, Дніпропетровська область займає лідируючі позиції в питанні модернізації охорони здоров’я. Це стало можливим завдяки комплексному підходу та залученню світових експертів, які мають досвід впровадження подібних реформ в інших країнах.          

Вибори народних депутатів мають відбутися в жовтні 2012 року відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів», який був підписаний 17 листопада 2011 року Президентом України Віктором Януковичем. «Вибори мають пройти організовано, відкрито та прозоро», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул. Губернатор поставив завдання усім керівникам міст та районів області провести заходи з недопущення дублювання вулиць в населених пунктах, проаналізувати матеріально-технічне оснащення територіальних та дільничних виборчих комісій, які будуть створені та усунути виявлені недоліки. Вибори народних депутатів мають відбутися в жовтні 2012 року відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів», який був підписаний 17 листопада 2011 року Президентом України Віктором Януковичем.«Вибори мають пройти організовано, відкрито та прозоро», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.Губернатор поставив завдання усім керівникам міст та районів області провести заходи з недопущення дублювання вулиць в населених пунктах, проаналізувати матеріально-технічне оснащення територіальних та дільничних виборчих комісій, які будуть створені та усунути виявлені недоліки. 

Головні урочистості до 80-річчя Дніпропетровщини пройдуть 24 лютогоПро це губернатор Олександр Вілкул повідомив під час засідання колегії облдержадміністрації.«Головне свято до дня народження Дніпропетровщини відбудеться 24 лютого в Дніпропетровському академічному театрі опери та балету. Заходи з нагоди 80-річного ювілею регіону пройдуть на високому рівні в усіх населених пунктах області. Складено попередній план заходів, і кожен мешканець Дніпропетровської області знайде для себе щось цікаве», – сказав Олександр Вілкул.Він зазначив, що в лютому серед школярів області пройде конкурс творів на тему «Якою я бачу Дніпропетровщину на її сторічному ювілеї». Роботи переможців будуть надруковані в газеті «Вісті Придніпров’я».Також до 80-річчя області будуть проводитися різноманітні концерти, виставки та фотоконкурси.

Олександр Вілкул: «З держбюджету на цей рік для регіону виділено 3,5 млрд грн субвенцій»Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час засідання колегії ОДА. «З держбюджету на цей рік для регіону виділено 3,5 млрд грн субвенцій. З них майже 3 млрд – на виконання державних програм соціального захисту населення. Більше 160 млн грн виділено на продовження будівництва доріг, 300 млн грн на будівництво автомобільної дороги в Дніпропетровську на ділянці від вул. Кайдацький шлях до автомобільної дороги «Київ – Луганськ – Ізварине». Також передбачено 13,5 млн грн на заходи з радіаційного захисту населення міста Жовті Води», – сказав губернатор Олександр Вілкул.Також удержбюджеті-2012 закладено залучення коштів ЄБРР та ЄІБ для добудови Дніпропетровського метрополітену.«З початку року Дніпропетровщина живе у новому форматі роботи медичних закладів. Медична допомога розділена не первину та вторинну. Такі кроки ми зробили першими в Україні. У рамках проекту модернізації охорони здоров’я в держбюджеті передбачено 4 субвенції на суму 134 млн грн. Наша мета зробити медичне обслуговування доступним та якісним для усіх мешканців Дніпропетровщини», – сказав Олександр Вілкул.  

Олександр Вілкул: «Показник ефективності влади – створення умов для ведення бізнесу»«18 січня на засіданні Кабінету Міністрів Прем’єр-міністр України Микола Янович Азаров відзначив, що треба не заважати людям проявляти ділову ініціативу, не віднімати в них час, сили та кошти різними адміністративними перешкодами. Показник ефективності влади – створення умов для ведення бізнесу. Така позиція перш за все стимулює розвиток державного та приватного партнерства. Це створення нових робочих місць, заробітна плата наших громадян, а також підвищення відрахувань у бюджет для розвитку Дніпропетровщини та країни», – сказав губернатор Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації.Також він зазначив, що для розвитку бізнесу в регіоні організовано роботу дозвільних центрів та адміністративних служб за принципом «єдиного вікна», що дозволяє максимально швидко та без затримки отримувати підприємцям дозвільні документи.

Держгірпромнагляд: досвід Дніпропетровщини буде поширено по всій УкраїніДосвід теруправління Держгірпромнагляду у Дніпропетровській області зі створення та функціонування колегіальних консультативно-дорадчих органів при територіальних управліннях Держгірпромнагляду – рад фахівців служб охорони праці підприємств металургійної, машинобудівної та інших галузей суспільного виробництва треба активніше поширювати по всій Україні, – наголосив під час колегії Держгірпромнагляду, що відбулась 25 січня 2012 року в режимі відеоконференц-зв'язку, Голова Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Олександр Хохотва. Спрямовуючи свої зусилля на дієву профілактику виробничого травматизму, територіальні управління Держгірпромнагляду в різних областях України мають не обмежуватися лише вимогами Положень про службу Держгірпромнагляду, а постійно шукати нові форми з організації державного нагляду, залучення громадськості до участі у формуванні державної політики у сфері промислової безпеки та охорони праці.

У 2012 році на Дніпропетровщині буде проведено понад 500 заходів направлених на підвищення енергоефективностіУ 2012 році на Дніпропетровщині буде проведено понад 500 заходів направлених на підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів на суму понад 1 млрд грн Про це губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул повідомив під час засідання колегії облдержадміністрації. «У рамках реалізації Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів у Дніпропетровській області на 2010 – 2015 роки у 2012 році буде проведено близько 500 заходів на суму понад 1 млрд грн. Завдяки чому щорічна економія паливно-енергетичних ресурсів може становити понад 1,7 млрд грн щороку», – сказав Олександр Вілкул.Також голова облдержадміністрації зазначив, що з метою скорочення споживання природного газу в теплоенергетиці продовжиться реалізація проектів оптимізації схем теплопостачання міст Павлоград, Вільногірськ, Кривий Ріг та Дніпропетровськ. Проекти передбачають переведення котелень, які опалюють об’єкти соціальної сфери на альтернативні види палива. 

У 2012 році на Дніпропетровщині буде збудовано та реконструйовано близько 35 км мереж водопостачанняПро це губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул повідомив під час засідання колегії облдержадміністрації. «Для забезпечення населення області питним водопостачанням планується збудувати та реконструювати близько 35 км мереж. Це дозволить забезпечити якісною питною водою майже половину тих, хто сьогодні не має достопу до централізованого водопостачання – це близько 8 тисяч людей. Також це значно  покращить якість питної води для більше ніж 100 тис жителів 19 населених пунктів регіону», - сказав Олександр Вілкул.Також він зазначив, що наразі практично завершений другий етап реконструкції очисних споруд Карачунівського водопровідного комплексу, що дозволить підвищити якість води для 250 тисяч жителів Кривбасу. Крім того, у березні завершиться перший етап реконструкції фільтрів на Аульському водогоні. Це дозволить підвищити якість питної води для 2 млн жителів області.

У 2011 році надходження податкових зборів та інших виплат до держбюджету з Дніпропетровської області збільшилися на 34% У 2011 році надходження податкових зборів та інших виплат до держбюджету з Дніпропетровської області збільшилися на 34% та склали 27 млрд грн Про це губернатор Олександр Вілкул повідомив під час засідання колегії облдержадміністрації.«Кількість відрахувань у зведений бюджет області збільшилася майже втричі у порівнянні з 2010 роком та склала понад 35 мрлд грн. Доходи місцевих бюджетів області за 2011 рік виконані у суммі 8,4 млрд грн, що на 1 млрд грн більше, ніж у 2010 році. Також у 2011 році надходження податкових зборів та інших виплат до держбюджету з Дніпропетровської області збільшилися на 34% та склали 27 млрд грн», – сказав Олександр Вілкул.

« 1 2 ... 302 303 304 305 306 ... 339 340 »