Покров Четверг 02.05.24, 13:43
Сайт
Главная » Архив материалов
У збудовані за програмою «Доступне житло» квартири, вартістю на 20-30% нижчою, вже влітку зможуть заселитися жителіОлександр Вілкул: «У збудовані за програмою «Доступне житло» квартири, вартістю на 20-30% нижчою за середньоринкову, вже влітку зможуть заселитися жителі нашого регіону». Програма є складовою Національного проекту Президента України Віктора Януковича «Нова якість життя» – «Доступне житло», – про це заявив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час установчої наради з питань будівництва доступного житла. У нараді також взяли участь голова обласної ради Євген Удод, голова міської ради Іван Куліченко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласної ради, керівники служб міста й керівники підприємств будівельної галузі. Реалізація проекту будівництва доступного житла у мікрорайоні на житловому масиві «Лівобережний – 3» дозволить запропонувати ціну за 1 м² мінімум на 30% нижче за середньоринкову (не буде перевищувати 600 дол США). Перший будинок на 63 квартири буде зданий в експлуатацію наприкінці літа 2012 року.

У держбюджеті-2012 Уряд надав держгарантії під кредити для добудови Дніпропетровського метрополітенуОлександр Вілкул: «У держбюджеті-2012 Уряд надав держгарантії під кредити для добудови Дніпропетровського метрополітену» Президент України та Уряд підтримали пропозицію Дніпропетровської області відновити та завершити будівництво Дніпропетровського метрополітену. У держбюджеті-2012 закладені гарантійні зобов’язання для залучення кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). «Перед нами стоїть завдання – завершити переговори з ЄБРР та ЄІБ, відпрацювати разом з центральними органами влади питання, що стосуються документації, у тому числі кредитної угоди, провести міжнародний тендер для залучення підрядника. Продовження будівництва метро, яке ми відновили у 2011 році, – це один з найважливіших елементів розвитку транспортної інфраструктури обласного центру», – сказав Олександр Вілкул.

Модернізація охорони здоров'я: сімейним лікарям піднімуть зарплатуЗаробітна плата сімейних лікарів загальної практики буде нараховуватися в залежності від об’єму та якості виконаної роботи. Такі зміни відбуваються у зв'язку з модернізацією системи охорони здоров'я Дніпропетровської області, заявила в ефірі програми «Влада. Доступно і відверто» заступник начальника головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова. «Наразі уряд розглядає постанову, у якій закріплені основні параметри, згідно з якими визначатиметься рівень роботи лікаря», — сказала Олена Лугова. Вона зазначила, що в процесі модернізації охорони здоров'я ключова роль відводиться сімейному лікарю. Цей спеціаліст надаватиме допомогу усій родині: від малюків до літніх людей.

Дніпропетровський метрополітен – це перший проект в Україні, з яким працюватиме Європейський інвестиційний банк Будівництво Дніпропетровського метрополітену – це перший проект в Україні, з яким працюватиме Європейський інвестиційний банк (ЄІБ). Про це повідомив банкір ЄІБ Борис Штайн фон Кмінскі під час наради щодо добудови Дніпропетровського метрополітену, яку провів губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.«Проект будівництва трьох станцій метро вобласному центрі Дніпропетровщини цікавий та важливий для нас», - сказав Борис Штайн фон Кмінскі. Він також зазначив, що до цього часу Європейський інвестиційний банк ще не працював з великими інфраструктурними проектами в Україні. «Добудова трьох станцій Дніпропетровського метрополітену – це перший проект, з яким ми почали працювати у вашій країні. Ми позитивно оцінюємо його реалізацію.

В Україні рівень заробітної плати, рекомендованої при складанні кошторисів на будівельні роботи, збільшено на 50%За пропозицією губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула в Україні рівень заробітної плати, рекомендованої при складанні кошторисів на будівельні роботи, збільшено на 50%У рамках сприяння розвитку кластеру будівництва на Дніпропетровщині та з метою перегляду кошторису проекту з добудови Дніпропетровського метрополітену голова облдержадміністрації Олександр Вілкул звернувся до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з пропозицією переглянути в бік збільшення рівень заробітної плати, рекомендованої для складання кошторисів на будівельні роботи. «Зазначена пропозиція Олександра Вілкула була підтримана Міністерством. Відтак завдяки губернатору Дніпропетровщини рівень заробітної плати, рекомендованої для складання кошторисів на будівельні роботи, по всій Україні збільшено майже на 50% – з 2300 до 3400 гривень», - голова правління ПАТ «Дніпрометробуд» Валерій Каруца.  

Олександр Вілкул: «2012 рік має стати вирішальним у прискоренні будівництва Дніпропетровського метрополітену» 2012 рік - поворотний рік в реалізації одного з найбільших інфраструктурних проектів Дніпропетровського регіону – добудови метрополітену в місті Дніпропетровськ. Про це під час наради щодо добудови Дніпропетровського метрополітену сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул. У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник, Дніпропетровський міський голова Іван Куліченко, банкіри Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), а також керівники профільних підрозділів облдержадміністрації та міськвиконкому, керівники ПАТ «Дніпрообленерго», ДП «Дніпропетровська дирекція будівництва метрополітену», ДП «ДПІ «Дніпроцивільпроект», ПАТ «Дніпрометробуд», КП «Дніпропетровський метрополітен» та інші.

За ініціативи губернатора Олександра Вілкула створюється ефективна система «ВНЗ – перше робоче місце»Для того, щоб студенти Дніпропетровщини користувалися попитом на ринку праці, за ініціативи губернатора Олександра Вілкула створюється ефективна система «ВНЗ – перше робоче місце» У рамках комплексної стратегії розвитку регіону та губернаторського проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» Національна металургійна академія України та Національний гірничий університет спільно з провідними підприємствами гірничо-металургійного комплексу, зокрема компанією «Метінвест», об'єднанням «ДТЕК Павлоградвугілля» та підприємством «Дніпросталь», реалізують комплексний проект з підготовки молодих спеціалістів для роботи на цих підприємствах.«Для того, щоб студенти нашого регіону користувалися попитом на ринку праці, за ініціативи губернатора Олександра Вілкула створюється ефективна система «ВНЗ – перше робоче місце».

«До 80-річчя Дніпропетровської області пройде конкурс шкільних творів «Якою я бачу Дніпропетровщину на її 100-річному ювілеї»На Дніпропетровщині за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула пройде конкурс шкільних творів «Якою я бачу Дніпропетровщину на її 100-річному ювілеї». Про це стало відомо під час робочої наради щодо відзначення 80-річчя Дніпропетровської області, яку провів губернатор Олександр Вілкул. Також у нараді взяли участь голова облради Євген Удод та начальники профільних управлінь облдержадміністрації. «Цього року Дніпропетровщина відзначає 80-річний ювілей. В області активно розвивається економіка, будуються нові дороги, зводиться доступне та соціальне житло, створюються сучасні умови для навчання та розвитку молоді. Те, яким регіон буде через 20 років, багато у чому залежить від тенденцій, які ми намітимо сьогодні, та від того, яким побачать його майбутні покоління.

Олександр Вілкул: «Цього року для прибирання та озеленення доріг між містами області буде закуплено сучасну техніку» Цього року для прибирання та озеленення доріг між містами області буде закуплено сучасну техніку. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкулпід час наради з питань реалізації проекту будівництва другої черги Південного обходу м. Дніпропетровська.   «За останні два роки в Дніпропетровській області побудовано і відремонтовано майже 3,5 мільйона квадратних метрів доріг. З кожним роком темпи будівництва та ремонту доріг в регіоні збільшуються. Ми повинні утримувати їх в належному стані», – сказав Олександр Вілкул. Зокрема, в обласному бюджеті передбачено 4,5 млн грн для робіт з озеленення територій навколо доріг області – прибирання сухостоїв та висадку нових дерев,  а також придбання для цього сучасної техніки. 

Олександр Вілкул: «Навесні має розпочатися будівництво другої черги об’їзної дороги міста Дніпропетровська»Навесні має розпочатися будівництво другої черги об’їзної дороги міста Дніпропетровська. Відкрити цю ділянку дороги мають вже в жовтні 2012 року. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час наради з питань реалізації проекту будівництва другої черги Південного обходу м. Дніпропетровська.   «Це складова частина найбільшого в регіоні інфраструктурного проекту за 20 років незалежності Україна – об'їзної дороги. У минулому році за підтримки нашого Президента Віктора Януковича та Уряду ми побудували першу чергу Південного обходу Дніпропетровська протяжністю 18 кілометрів, яка поєднала два транзитні потоки – з Криворізького та Запорізького напрямків», – сказав Олександр Вілкул.

« 1 2 ... 303 304 305 306 307 ... 339 340 »