Покров Пятница 26.04.24, 20:28
Сайт
Главная » Архив материалов
Дніпропетровщина відзначила Всеукраїнський день працівників культури й майстрів народного мистецтва та Міжнародний день музеївДніпропетровщина відзначила Всеукраїнський день працівників культури й майстрів народного мистецтва та Міжнародний день музеїв. Урочистості пройшли за підтримки губернатора Олександра Вілкула на базі Дніпропетровської консерваторії імені Михайла Глінки. У ньому взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, заступник голови обласної ради Андрій Шипко, голова обласної профспілкової організації профспілки працівників культури Анатолій Яловий та понад 300 представників галузі культури. Це члени постійної комісії обласної ради з культури, духовності та спорту, керівники відділів (управлінь) культури і туризму райдержадміністрацій та виконкомів міських рад, керівники закладів культури обласного підпорядкування та студенти Дніпропетровського училища культури й Дніпропетровської консерваторії імені Михайла Глінки.

У Дніпропетровську розпочалися ремонтні роботи в амбулаторіях сімейної медициниНа Дніпропетровщині в рамках медичної реформи для підвищення якості надання медичних послуг населенню розпочато ремонти приміщень амбулаторій сімейної медицини.
Зокрема, проводяться ремонти в амбулаторіях Центру первинної медико-санітарної допомоги №8, що обслуговує більше 120 тис жителів Індустріального та Амур-Нижньодніпровського районів міста Дніпропетровська.
«Завдяки реформуванню системи охорони здоров’я на Дніпропетровщині, в наших амбулаторіях почалися ремонтні роботи, тепер ми будемо мати усі умови для того, щоб надавати кваліфіковану медичну допомогу нашим пацієнтам» - сказала головний лікар ЦПМСД №8 Юркова Ольга Юріївна.

У Дніпропетровську з 22 по 28 травня проходитиме Кубок України з фехтуванняУ Дніпропетровську з 22 по 28 травня на базі СК «Динамо» (вул. Щорса, 8) проходитиме Кубок України з фехтування. Урочисте відкриття змагань відбудеться 22 травня о 10:00. Участь у змагання візьмуть 300 спортсменів з 15 регіонів України. Серед них будуть кращі фехтувальники України - чемпіони Олімпійських ігор, чемпіони та призери чемпіонатів Світу та Європи. 
«Проведення Кубку України з фехтування – важлива подія у спортивному житті регіону та країни. Дніпропетровщина – це успішний майданчик для проведення спортивних заходів будь-якого рівня. Великий спорт – це імідж країни, це гордість для старшого покоління та гідний приклад для молоді. Завдання влади робити все для того, щоб інтерес до спорту тільки зростав. І ми віримо в перемогу наших спортсменів», - сказав голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Довідка:
Всього в області фехтуванням займається 157 спортсменів, з яких 81 у 2 відділеннях дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Навчають фехтувальників 15 тренерів.

У Дніпропетровську 16-19 травня 2012 року проходить III Всесвітній Нобелівській економічний конгресУ рамках святкування Дня Європи у Дніпропетровську 16-19 травня 2012 року на базі Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля проходить III Всесвітній Нобелівській економічний конгрес «Світова економіка ХХІ століття: цикли та кризи». Захід відкрили та передали слова вітання від Президента України Віктора Януковича та губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак та ректор Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля Борис Іванович Холод. Конгрес було розпочато у меморіально-парковому комплексі «Планета Альфреда Нобеля» урочистою церемонією вручення нагород переможцям Другої Всесвітньої Нобелівської студентської Інтернет-Олімпіади з економіки, яка складалася з двох етапів. 

При підтримці губернатора О. Вілкула 19-21 травня вперше у Дніпропетровську відбудеться Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців У змаганнях візьмуть участь 20 команд професіоналів із спеціальних служб та правоохоронних органів України, зокрема – Управління державної охорони України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України,  Міністерства оброни України. У повсякденному житті учасники турніру є тілоохоронцями - вони забезпечують безпеку керівників держави, відомих політиків, зірок й інших поважних осіб.
Урочиста церемонія відкриття Чемпіонату України з багатоборства тілоохоронців відбудеться 19 травня (субота) о 15-00 у м. Дніпропетровськ (Набережна Леніна, площа Фестивального причалу).

Статистика постраждалих від вибухів у Дніпропетровську станом на 9.00, 17 травня 2012За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 17 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 3 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня. 2 потерпілих знаходяться в обласній лікарні ім. Мечникова, 1 -  в міській лікарні №6 (м. Дніпропетровськ). 
Стан потерпілих: 1 – стан середньої тяжкості, 2 – задовільний стан. 
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.

У 2012 році Дніпропетровська область отримає 76 нових автомобілів швидкої медичної допомогиУ Дніпропетровській області системно реалізуються заходи для підвищення ефективності роботи швидкої медичної допомоги. Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині триває оснащення новими автомобілями та новим обладнанням Служби швидкої допомоги.
У 2011-2012 роках у Дніпропетровській області зроблені реальні кроки, які забезпечили покращення організації надання екстреної та швидкої медичної допомоги населенню. Так, протягом останніх двох років було додатково створено 20 бригад швидкої допомоги, відбулося збільшення місць базування бригад з 91 до 136, а карети «швидкої» були дооснащені медичним обладнанням на загальну суму 2,9 млн грн. Крім того, за рахунок обласного та місцевих бюджетів придбано 19 нових автомобілів «швидкої» типу «В» та «С». Очікується, що у 2012 році автопарк області поповниться ще 76 новими автомобілями «швидкої».

На Дніпропетровщині тривають громадські обговорення медичної реформиУ Дніпропетровській області вперше в Україні створено Громадську платформу з питань медичної реформи. Головна мета Громадської платформи, до складу якої входять представники провідних громадських організацій регіону, - забезпечити публічне обговорення етапів модернізації охорони здоров’я. Сьогодні основний напрямок діяльності Громадської платформи полягає у постійному зборі та аналізі звернень громадян, виробленні конструктивних пропозицій, які матимуть першочергове значення при прийнятті остаточних рішень щодо  медичного обслуговування населення області. 

На Дніпропетровщині визначено переможців обласного фестивалю художньої самодіяльності ПТНЗ «Фестивальний дивограй профтехосвіти»На Дніпропетровщині визначено переможців обласного фестивалю художньої самодіяльності професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ) «Фестивальний дивограй профтехосвіти». За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова нагородила переможців.  Загалом у фестивалі взяли участь близько 3 тисячі учнів профтехосвіти з 58 ПТНЗ області. За результатами конкурсу визначено 19 навчальних закладів-переможців у 8 номінаціях. Гран-Прі та цінний подарунок від обласної влади – телевізор отримав Криворізький навчально-виробничий центр. Перше місце посіли Дніпропетровський навчально-виробничий центр №2, Апостолівський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів та Ордена «Знак Пошани» вище професійне училище №75 Покровського району. У подарунок вони отримали також телевізор. За друге і третє місце переможцям вручили музичні центри.

Олександр Вілкул: «Більше 80% дозвільних документів на Дніпропетровщині видаються достроково»Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул провів засідання Регіонального комітету з економічних реформ, під час якого розглянули  питання реалізації пілотних проектів з реформування сфери надання адміністративних послуг.
«Серед основних напрямків розвитку країни, які визначив Президент України Віктор Янукович, є спрощення дозвільних та адміністративних процедур для підприємців. В першу чергу, це запровадження «єдиного вікна» та електронної системи комунікації бізнесу з владою. За два роки на Дніпропетровщині запроваджено ряд проектів, спрямованих на спрощення ведення підприємницької діяльності», - сказав губернатор Олександр Вілкул. 

« 1 2 ... 258 259 260 261 262 ... 339 340 »