Покров Четверг 25.04.24, 02:22
Сайт
Главная » Область
За підтримки губернатора буде проведено обласний конкурс «Студент року Дніпропетровщини»За дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела урочисту зустріч з представниками студентської молоді. На нараді були визначені плани й пріоритети діяльності Дніпропетровської обласної молодіжної ради на 2012 рік.
У 2012 році Молодіжна рада проведе обласний конкурс на кращу організацію студентського самоврядування в вишах регіону. З метою розвитку лідерських якостей у активістів молодіжного руху області буде запроваджено проект «Школа молодого лідера». 

25 лютого відбудеться великий святковий концерт для молоді, присвячений 80-річчю Дніпропетровської областіПро це повідомила заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова під час зустрічі зі студентською молоддю. Від імені губернатора Олександра Вілкула вона привітала студентів з Днем Святого Валентина та вручила цінні подарунки студентським сім’ям. 
 «Молодь Дніпропетровщини – це сотні тисяч ініціативних, креативних та перспективних молодих людей, які ставлять перед собою амбітні цілі та впевнено крокують уперед. Ви – майбутнє нашого регіону та країни. В День Святого Валентина я бажаю всім вам великого кохання. Нехай це чарівне почуття постійно живе у ваших серцях та надихає на великі справи, – сказала Марія Пустова, - я запрошую вас на грандіозний концерт для молоді, який відбудеться за підтримки губернатора Олександра Вілкула 25 лютого у спортивному комплексі «Метеор» у Дніпропетровську в рамках святкування 80-річчя Дніпропетровської області». 

Підбиті підсумки роботи Дніпропетровської обласної молодіжної ради в 2011 роціЗа дорученням губернатора Олександра Вілкула заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова провела урочисту зустріч з представниками студентської молоді. На нараді були підбиті підсумки роботи Дніпропетровської обласної молодіжної ради в 2011 році.
«Молодь Дніпропетровщини – це сотні тисяч ініціативних, креативних та перспективних молодих людей, які ставлять перед собою амбітні цілі та впевнено крокують уперед. Ви – майбутнє нашого регіону та країни. В області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується багато проектів з підтримки творчої молоді», – сказала Марія Пустова

Олександр Вілкул: «Будівництво нового будинку, в якому восени цього року отримають житло 40 сімей міста Жовті Води, іде згідно з графіком»Про це голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул повідомив під час виїзної наради щодо ходу будівництва будинку №12 мікрорайону №2 міста Жовті Води, яке ведеться в рамках Програми радіаційного та соціального захисту населення цього міста.
«Роботи з будівництва йдуть згідно з графіком. Будівельна готовність об’єкту - 55%. У будинку отримають квартири 40 сімей міста Жовті Води, які підлягають відселенню згідно з Програмою. Я поставив завдання закінчити будівельні роботи, благоустрій та обладнання прибудинкової території до кінця вересня 2012 року. Для цього з ініціативи обласної влади в 2012 році з державного бюджету виділено 10 млн грн. Загалом на соціальний і радіаційний захист населення Жовтих Вод цьогоріч з державного бюджету виділено 13,5 млн грн. Тож у рамках відзначення 80-річчя Дніпропетровської області жителі Жовтих Вод отримають новий сучасний комфортний житловий будинок», - сказав Олександр Вілкул

Олександр Вілкул: «У 2012 році в місті Жовті Води з’явиться новий сквер, названий на честь 80-річчя Дніпропетровської області»У 2012 році в місті Жовті Води з’явиться новий сквер, названий на честь 80-річчя Дніпропетровської області. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул під час зустрічі з молоддю міста Жовті Води. 
Звертаючись до молодих людей, Олександр Вілкул сказав: «Сьогодні в усьому світі святкують День закоханих. Я вітаю всіх з цим прекрасним святом. Наше завдання як обласної влади зробити так, аби ви впевнено дивилися у майбутнє. Ми реалізуємо низку програм для розвитку вашого рідного міста та всієї Дніпропетровщини. Це стосується підвищення якості освіти, організації дозвілля та благоустрою міст і районів». 

У 2012 році 27 бібліотек області будуть комп'ютеризовані та підключені до мережі Інтернет27 бібліотек Дніпропетровщини пройшли конкурсний відбір від національної програми «Бібліоміст» на отримання комп'ютерів та підключення до мережі Інтернет. Бібліотеки будуть модернізовані впродовж 2012 року. 
Бібліотеки-переможці були визначені у ході відкритого конкурсу комісією експертів, яка складалась з представників Міністерства культури України, Української бібліотечної асоціації, провідних українських бібліотек, а також міжнародних та національних громадських організацій. Заявки бібліотек оцінювались, зокрема, за такими критеріями: чітке розуміння потреб громади, спроможність налагодити партнерство з владою та громадою для реалізації проекту та зацікавленість у наданні громадянам інноваційних послуг. Усього в Україні за підсумками конкурсного відбору було визначено 620 бібліотек, які будуть комп'ютеризовані протягом цього року.

«Цього року розпочнеться будівництво сучасних полігонів твердих побутових відходів у Дніпропетровську та Кривому Розі»Цього року розпочнеться будівництво сучасних полігонів твердих побутових відходів для правобережної частини міста Дніпропетровськ, а також для міста Кривий Ріг і Криворізького району. Про це губернатор Олександр Вілкул повідомив під час наради щодо реалізації в регіоні комплексної програми з благоустрою територій, яка пройшла на базі новозбудованого й щойно відкритого полігону твердих побутових відходів у місті Жовті Води.«На Дніпропетровщині активно реалізується Комплексна регіональна програма поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ). У 2010 році в рамках Програми завершено будівництво першого полігону ТПВ у Юр’ївському районі, сьогодні розпочав роботу полігон у Жовтих Водах. А загалом в області будуються ще 3 полігони – у місті П’ятихатки, Васильківському районі, а також полігон з лінією сортування та переробки ТПВ у селищі Широке.

Олександр Вілкул: «Обласна влада забезпечила Жовті Води необхідною технікою.Наразі завдання міської влади – забезпечити своєчасність збору й вивезення сміття та чистоту на вулицях міста»Про це губернатор Олександр Вілкул повідомив під час робочої наради щодо благоустрою міста Жовті Води.  У 2011 році за кошти обласного бюджету для міст і районів області було закуплено 47 сміттєвозів та 2 тисячі контейнерів для твердих побутових відходів. Для міста Жовті Води придбано 24 одиниці спеціалізованого автотранспорту для збирання й перевезення твердих побутових відходів та благоустрою й утримання міських доріг. Зокрема, 7 сміттєвозів, 3 трактори, 4 комбіновані машини, 1 навантажувач і 9 тракторних причепів. Таким чином місто повністю забезпечене технікою для збору та перевезення сміття, а також утримання й благоустрою міських доріг.

Олександр Вілкул: «Новозбудований полігон твердих побутових відходів у Жовтих Водах підвищить якість благоустрою в місті» У місті Жовті Води Дніпропетровської області введений в експлуатацію новий полігон твердих побутових відходів (ТПВ). Щорічно полігон зможе приймати на захоронення 70 тис м3 ТПВ, а це вирішить проблему міста з їх вивозу та захоронення.«Благоустрій та охорона навколишнього середовища – одне з найважливіших питань, яке сьогодні активно вирішує обласна влада. Особливо це стосується міст і районів з великим екологічним навантаженням. Зокрема, сьогодні в Жовтих Водах введений в експлуатацію новий полігон, який підвищить якість благоустрою в місті», – сказав Олександр Вілкул.Нагадаємо, раніше в Жовтих Водах існувало лише одне сміттєзвалище, яке було переповнене та не відповідало сучасним нормам захоронення ТПВ. 

В області проводиться аналіз ціноутворення на ритуальні послугиВ області проводиться аналіз ціноутворення на ритуальні послуги. Про це повідомила голова Дніпропетровського обласного  територіального відділення Антимонопольного комітету України Наталія Кучугура. Зокрема, обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України перевірило роботу КП «Ритуальна служба» м. Дніпропетровська. Перевіркою встановлено, що тарифи на ритуальні послуги не відповідають економічно обґрунтованому рівню і є завищеними. За рішенням перевірки КП «Ритуальна служба» повинна заплатити штраф та привести розрахунки тарифів у відповідність до вимог чинного законодавства, зокрема, про захист економічної конкуренції. Наразі нові розрахунки надані на перевірку до виконкому Дніпропетровської міської ради для підготовки відповідного проекту рішення та в подальшому будуть перевірені працівниками обласного відділення Антимонопольного комітету.

« 1 2 ... 265 266 267 268 269 ... 305 306 »