Покров Понедельник 29.04.24, 12:32
Сайт
Главная » Архив материалов
Близько 300 тисяч школярів Дніпропетровської області взяли участь в єдиному уроці пам'яті та мужності «Вклоняємось доземно всім солдатам»У рамках святкування 67-ї річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні в усіх школах області за підтримки губернатора Олександра Вілкула пройшов єдиний урок пам'яті та мужності «Вклоняємось доземно всім солдатам». У ньому взяли участь учні 1-11 класів. Це більше 300 тис школярів області.
На початку уроку школярі прослухали звернення голови обласної державної адміністрації Олександра Вілкула до молоді Дніпропетровської області з нагоди 67-ї річниці Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
«Ветерани – наші герої, які мужньо захистили країну від ворога. Вони гідний приклад патріотизму, сумлінної праці та відваги. Урок пам'яті та мужності, що проходить у кожній школі області, є важливим елементом збереження історії та розуміння ціни мирного життя. Дорогі діти! Наше з вами спільне завдання – пам’ятати про великий подвиг наших батьків і дідів та передавати її з покоління в покоління. Ми виховуємо справжніх патріотів та гідних захисників Вітчизни», - сказав губернатор Олександр Вілкул.

На Дніпропетровщині за ініціативи губернатора Олександра Вілкула пройшов Студентський ярмарок сільськогосподарських вакансій-2012У рамках розвитку кластеру сільського господарства за ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині пройшов Студентський ярмарок сільськогосподарських вакансій-2012. У Ярмарку взяли участь понад 550 студентів Дніпропетровського державного аграрного університету та провідні сільськогосподарські підприємства регіону й України. 

Статистика постраждалих від вибухів у Дніпропетровську станом на 9.00, 5 травня 2012За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 9:00 5 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 10 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня, в тому числі 2 підлітків. Стан потерпілих: 1 – у важкому стані, 9 – задовільний стан. 
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.


Упорядковано територію Обласного санаторно-оздоровчого центру в селі Орлівщина в Дніпропетровській області, що відкриється 01 червня 2012 р.Заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова та понад 250 представників профільних управлінь Дніпропетровської облдержадміністрації, обласних установ та організацій соціально-гуманітарної сфери взяли участь у загальнообласному суботнику, ініційованому губернатором Олександром Вілкулом. Вони упорядкували територію Обласного санаторно-оздоровчого центру в селі Орлівщина Новомосковського району Дніпропетровської області. Відкриття Центру заплановано на перше червня 2012 року з нагоди Дня захисту дітей.

У Дніпропетровську понад 300 активісток Ради жінок Придніпров'я взяли участь у загальнообласному суботникуУ Дніпропетровську заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова та 300 активісток Ради жінок Придніпров'я взяли участь у загальнообласному суботнику, ініційованому губернатором Олександром Вілкулом. Жінки упорядкували території  Парку імені Тараса Шевченка та алеї біля Монументу Слави. Серед активісток – жінки-політики, освітяни, підприємці, лідери громадських організацій, директори комунальних закладів. Захід проходить у рамках підготовки до святкування 67-ї річниці Дня Перемоги та Дня Європи.

У рамках загальнообласного суботника Олександр Вілкул узяв участь у висадці дерев у парку Богдана Хмельницького у ДніпропетровськуУ рамках загальнообласного суботника Олександр Вілкул узяв участь у висадці дерев у парку Богдана Хмельницького, що у Дніпропетровську. Загалом по області цього дня планується висадити понад 10 тис дерев.
«Сьогоднішній суботник, який проходить у День довкілля, присвячений підготовці нашого регіону до відзначення 67-ої річниці Великої Перемоги. Це вже другий загальнообласний суботник, який проводиться в рамках Регіональної програми з благоустрою на 2012 рік. Перший суботник пройшов 30 березня – напередодні Великодніх свят. За його результатами було виконано значний обсяг заходів з благоустрою. По багатьох показниках було виконано 65-80% заходів, запланованих на цей рік. Це стосується висадки дерев, яких на сьогодні в області висаджено вже понад 63 тис (65% від річного плану), створено понад 65 гектарів нових газонів і квітників (85% від річного плану), прибрано від сміття понад 10,5 тис км доріг (88% від річного плану).

Олександр Вілкул поставив завдання оздоровити підлітків, які постраждали внаслідок вибухів у ДніпропетровськуГолова облдержадміністрації Олександр Вілкул поставив завдання оздоровити всіх підлітків, які постраждали внаслідок вибухів, що сталися в Дніпропетровську 27 квітня 2012 року, у міжнародному дитячому центрі «Артек». При цьому постраждалі дорослого віку за завданням губернатора будуть оздоровлені за бюджетні кошти в санаторіях. 
Як повідомлялося раніше, внаслідок чотирьох вибухів, що сталися 27 квітня 2012 року в Дніпропетровську, постраждало 30 осіб, яким була надана допомога медиками Дніпропетровщини. Крім того, 30 квітня поточного року від ГУ МВС України в Дніпропетровській області надійшла інформація, що 28 квітня 2012 року в центральну міську лікарню міста Свердловськ Луганської області госпіталізовано студента 2-го курсу Дніпропетровського національного гірничого університету з діагнозом «струс головного мозку». Тілесні ушкодження у студента відсутні. Зі слів хворого, 27 квітня 2012 року він перебував біля центрального входу в парк ім. Глоби в Дніпропетровську, коли там стався вибух. До медичних установ Дніпропетровської області він не звертався і поїхав до Луганської області. Наразі студент перебуває на стаціонарному лікуванні в Луганській обласній лікарні, його стан задовільний.


Статистика постраждалих від вибухів у Дніпропетровську станом на 19.00, 3 травня 2012За даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації станом на 19:00 3 травня на стаціонарному лікуванні перебувають 10 потерпілих внаслідок вибухів 27 квітня, в тому числі 2 підлітків. Стан потерпілих: 1 – у важкому стані, 1 – середньої тяжкості, 8 – задовільний стан. 
За завданням губернатора Олександра Вілкула всі постраждалі у повній мірі забезпечені необхідною медичною допомогою та вже отримали грошові виплати на свої рахунки.


Олександр Вілкул: «У рамках реалізації програми «Безпечне місто» у 2012 р. для області будуть закуплені 25 патрульних авто і 3 катери»«Забезпечення громадської безпеки є одним із найважливіших напрямків діяльності влади. За два роки в рамках реалізації регіональної програми «Безпечне місто» для Дніпропетровської області було закуплено 96 спецавтомобілів, обладнаних комп'ютерами і станціями GPS. У результаті, у 2011 році в регіоні розкриття злочинів підвищилося на 7,5%, а рівень злочинності знизився на 20%. Події 27 квітня показали необхідність подальшого посилення матеріальної бази правоохоронних органів. У 2012 році для Дніпропетровщини будуть закуплені ще 25 сучасних патрульних автомобілів і 3 катери для патрулювання акваторії річки Дніпро», – сказав губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул.
Нагадаємо, що 27 квітня 2012 року в Дніпропетровську прогриміли чотири вибухи, в результаті яких постраждала 31 людина. Прокуратурою порушено кримінальну справу за статтею «Тероризм».


Микола Азаров та Олександр Вілкул привітали криворізьких ветеранів-новоселівПрем'єр-міністр України Микола Азаров та губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул, голова обласної ради Євген Удод та Криворізький міський голова Юрій Вілкул привітали інвалідів війни, які отримали квартири в новому багатоквартирному будинку по вулиці Кустанайській у Кривому Розі, з новосіллям та Днем Перемоги. Це два останні інваліди війни у місті, які стояли у черзі на отримання квартири і потребували поліпшення житлових умов.
Глава Уряду та губернатор області ознайомилися з умовами проживання в нових квартирах інвалідів війни Івана Скорогляда 1923 року народження, який мешкає в двокімнатній квартирі загальною площею 46,7 м2 разом з дружиною -  ветераном праці 1928 року народження, та Василя Курінкова 1921 року народження, який мешкає в однокімнатній квартирі загальною площею 29 м2. Обоє ветеранів проживають на другому поверсі будинку. Квартири ветеранів облаштовані енергозберігаючими вікнами, індивідуальними підігрівачами води та засобами обліку води і газу.

« 1 2 ... 263 264 265 266 267 ... 339 340 »