Покров Пятница 26.04.24, 13:00
Сайт
Главная » Архив материалов
У рамках святкування 80-річчя області презентовано журнал «Спортивна Дніпропетровщина»У рамках святкування 80-річчя Дніпропетровської області начальник управління у справах фізичної культури і спорту Олександр Пшеничников презентував журнал «Спортивна Дніпропетровщина», виданий за підтримки Олександра Вілкула.
«Свій 80-річний ювілей Дніпропетровщина зустрічає з великими досягненнями у розвитку економіки, соціальної сфери, в тому числі фізичної культури і спорту. Конкретними досягненнями і перемогами наша область підтверджує статус регіона-лідера в Україні. 2012 рік визначений Президентом України Віктором Януковичем Роком спорту та здорового способу життя. В області під керівництвом губернатора Олександра Вілкула реалізується низка проектів задля розвитку в регіоні однієї з найпотужніших спортивних баз в Україні.

Губернатора та жителів Дніпропетровщини із 80-річним ювілеєм області привітав Патріарх Московський «Уважаемый Александр Юрьевич!
Сердечно поздравляю Вас и всех жителей Днепропетровской области со знаменательной датой – 80-летием со дня образования региона.
За минувшие годы регион стал одним из самых экономическии развитых и политически влиятельных не только в Украине, но и во всей Восточной Европе.
С неизменной теплотой вспоминаю свой визит в ваш город летом 2010 года. Посещая благословенные днепровские берега, я чувствовал огромную силу веры народа; видел, насколько деятельно созидается приходская жизнь; радовался тому, что при неравнодушном участии руководства области восстанавливаются и строятся храмы, активно осуществляется социальная, духовно-просветительская и культурная миссия Церкви.

Губернатора та жителів Дніпропетровщини із 80-літнім ювілеєм області привітав Митрополит Київський «Шановний Олександре Юрійовичу!
Щиро вітаємо Вас та всіх мешканці Дніпропетровщини з 80-ти річчям утворення Дніпропетровської області!
Історія краю сягає сивої давнини. Вона уславлена подвигами пращурів, оспівана в народних піснях та переказах. Велика Софія, древні кургани, козацька Січ – всі ці історичні факти складають яскраві сторінки історії Дніпропетровщини. І сьогодні Дніпропетровська область славиться своїми трудовими здобутками, промисловістю та науковими досягненнями.
Радує серце і те, що місто на Дніпрі, міста та селища області прикрашаються новими храмами, соціальними закладами, створюються нові парафії, відкриваються Недільні школи. Три єпархії, які існують сьогодні в Дніпропетровській області, - це гарний показник того, що православ’я в регіоні поширюється, і питанню духовного відродження та проповіді Слова Божого приділяється особливе значення.

Правила користування опалювальними приладамиЗвернення до мешканців області  
Шановні мешканці області!
Статистика нещасних випадків, через необережне використання приладів опалення, свідчить про низький рівень усвідомлення небезпеки і, як наслідок, легковажне ставлення окремих громадян до правил безпечного використання засобів обігріву приміщень.
Майже кожній пожежі можна запобігти. Тож зробіть усе можливе аби зберегти своє життя та майно від страхітливої сили вогню!

З нагоди Дня соціальної справедливості за дорученням О.Вілкула Марія Пустова провела нарадуЗ нагоди Всеукраїнського дня соціальної справедливості за дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Марія Пустова провела спільну нараду представників сторін соціального діалогу області. 
«Сьогодні вперше за час незалежності України, згідно з Указом нашого Президента Віктора Федоровича Януковича, ми відзначаємо День соціальної справедливості. Метою цього заходу є привернення уваги органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості до необхідності спільної побудови в Україні суспільства соціальної справедливості та активного впровадження в життя політики і стратегії, спрямованих на її забезпечення», - сказала Марія Пустова.

На Дніпропетровщині на чверть зменшилось захворювання на туберкульоз серед підлітків14 лютого Дніпропетровська фтизіатрична служба святкувала 100 літній ювілей. Цього дня 1912 року у Катеринославі почав роботу відділ Всеросійської Ліги боротьби з туберкульозом, що об'єднав усі раніше створені організації допомоги хворим. Саме ця подія стала першим кроком до створення фтизіатричної служби в регіоні. 
Зараз фтизіатрична служба займається діагностикою, лікуванням та профілактикою, а також організацією медичної допомоги хворим на туберкульоз.
Останніми роками проблеми туберкульозу одержали підтримку з боку влади. Про це повідомив головний лікар протитуберкульозного диспансеру Дніпропетровська Костянтин Бордюг. 

Дніпропетровська спортсменка увійшла до 10-ки кращих бадмінтоністок ЄвропиГубернатор Олександра Вілкул привітав вихованку спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з бадмінтону спортивного клубу «Метеор» Ларису Григу, яка увійшла до рейтингу 10-ки кращих бадмінтоністок Європи. Рейтинг складено Європейською федерацією бадмінтону. 
У світовому рейтингу Дніпропетровська бадмінтоністка займає 32 позицію, що дає їй право виступати на Олімпіаді-2012. Лариса Грига є ученицею Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності. Її тренер – тренер вищої категорії Семенюта Вікторія Володимирівна.

До уваги суб’єктів підприємницької діяльностіЗ 1 січня 2012 року набрав чинності національний класифікатор України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності» (далі КВЕД-2010)
З метою вжиття всіх необхідних заходів щодо забезпечення своєчасного введення в дію КВЕД-2010 державна реєстрація новостворених юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців проводиться з видами економічної діяльності виключно за КВЕД-2010, незважаючи на те, що чинність КВЕД-2005 припиняється 31.12.2012 року.
При зверненні до державного реєстратора для проведення будь-яких реєстраційних дій протягом 2012р вносити до ЄДР відомості щодо видів економічної діяльності за КВЕД-2010. Зміна видів діяльності для фізичних осіб-підприємців при наданні реєстраційної картки (Форма № 11) проводиться безоплатно.
Викладаємо для ознайомлення

19 лютого 2012 року у Дніпропетровську відбудеться спортивний фестиваль «Mix Battle Fest»У рамках святкування 80-річчя Дніпропетровської області за підтримки губернатора Олександра Вілкула 19 лютого 2012 року у Дніпропетровську відбудеться спортивний фестиваль «Mix Battle Fest». Програма фестивалю передбачає проведення показових виступів з різних видів спорту.
Зокрема, спортсмени продемонструють свої майстерність у новому фітнес-напрямку Street Workout – фізичні вправи на гімнастичних бруссях та перекладині. У другій частині фестивалю гості фестивалю матимуть можливість побачити яскраві виступи з акробатики, трикингу, капоейра, брейк-денсу та паркуру.

Обсяги промислового виробництва в Дніпропетровській області зросли на 9,6% при запланованих 7%«У січні 212 року Дніпропетровщина стала локомотивом вітчизняної промисловості. За підсумками січня 2012 року в порівнянні з січнем 2011 року обсяги промислового виробництва в Дніпропетровській області зросли на 9,6% при запланованих 7%. Середні показники по Україні зросли на 2%. Промисловці області зробили гарний подарунок до 80-річчя Дніпропетровщини», – сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, у січні 2012 року в порівнянні з січнем 2011 року в Дніпропетровській області отримані такі показники зростання обсягів промислової продукції за основними видами діяльності:

« 1 2 ... 293 294 295 296 297 ... 339 340 »