Покров Воскресенье 05.05.24, 09:48
Сайт
Главная » Архив материалов
На Дніпропетровщині відкрито перший пересувний планетарійУ рамках губернаторського проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти» відкрито мобільний планетарій пересувного типу у Дніпропетровському обласному центрі науково-технічної творчості та інформаційних технологій. Це перший пересувний планетарій в регіоні. На його придбання за ініціативи Олександра Вілкула  з обласного бюджету було виділено 42 тис грн. На базі планетарію працюватимуть астрономічний гурток та віртуальна школа (Інтернет-школа). В урочистому відкритті взяли участь заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова, в.о. начальника Головного управління освіти та науки облдержадміністрації Олександр Демчик, директор Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді Людмила Волкова.

За ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині відкрились Пасхальні ярмаркиЗаступники голови облдержадміністрації Іван Ступак та Олександр Любович перевірили роботу ярмарків у місті Дніпропетровську щодо дотримання цінової політики та якості представленого асортименту товарів. Подібні ярмарки працюватимуть напередодні Великодніх свят в усіх містах та районах області. 
«За ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула на Дніпропетровщині відкрились Пасхальні ярмарки. Проведення таких заходів спрямовано на стабілізацію цін. Тому обласна влада контролюватиме дотримання встановлених цін кожним товаровиробником, щоб жителі області змогли наповнити свої Великодні кошики якісними продуктами за доступними цінами», – сказав заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак.
На Великодні ярмарки можна завітати 12 та 13 квітня в усіх містах та районних центрах області.

У Дніпродзержинську укладено соціальні договори між міською владою і промисловими підприємствами про благоустрій території містаПро це повідомив заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник під час кущової наради з благоустрою міст і районів північної частини області, яка пройшла у Дніпродзержинську. 
У нараді взяли участь начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Білоусов, в.о. начальника управління транспорту, зв’язку та дорожнього будівництва облдержадміністрації Геннадій Немога, начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Микола Сироватський, директор ДП "Дніпропетровський облавтодор” Володимир Збаращук, Дніпродзержинський міський голова Станіслав Сафронов, Новомосковський міський голова Сергій Мороз, Вільногірський міський голова Віталій Федоренко, голова Новомосковської райдержадміністрації Олег Миронов, голова Верхньодніпровської райдержадміністрації Микола Цебенко, голова Криничанської райдержадміністрації Юрій Коваль, голова Магдалинівської райдержадміністрації Олександр Журавель, голова Петриківської райдержадміністрації Володимир Муха, в.о. голови Солонянської райдержадміністрації Борис Шерстюк, голова Царичанської райдержадміністрації Дмитро Ковальов, начальники Верхньодніпровського, Магдалинівського, Новомосковського Петриківського, Солонянського та Царичанського   райавтодорів, керівники установ та організацій міста Дніпродзержинська.

До виконання своїх обов’язків приступили нові голови Васильківської, Солонянської та Магдалинівської райдержадміністраційЗа дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула його перший заступник Вячеслав Задорожний представив активу Васильківського району нового голову райдержадміністрації Тетяну Мозгову. Голів Солонянської райдержадміністрації Геннадія Левченка та Магдалинівської райдержадміністрації Олександра Журавля представив активам районів заступник голови облдержадміністрації Олександр Любович. Нові керівники призначені Розпорядженнями Президента України від 6 квітня 2012 року. 
«Дніпропетровщина впевнено розвивається, реалізуючи ініціативи нашого Президента Віктора Федоровича Януковича та Комплексну стратегію розвитку регіону, ініційованої губернатором області Олександром Вілкулом

Іван Ступак: «Уроки мужності – це традиція виховання справжніх патріотів та гідних захисників Вітчизни»У рамках ініційованого губернатором Олександром Вілкулом Місячника обороно-масової роботи, присвяченого Дню Перемоги, в Дніпропетровському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою відбувся Урок Мужності. Заступник голови облдержадміністрації Іван Ступак зустрівся з вихованцями ліцею – майбутніми офіцерами української армії.  У заході також взяли участь голова ради організації ветеранів міста Дніпропетровська Анатолій Клешня, а також ветерани Великої Вітчизняної Війни, ветерани Збройних сил України, учні ліцею та їх батьки. 
Іван Ступак відзначив важливість співпраці навчальних закладів і, зокрема, - військових ліцеїв, - із ветеранськими організаціями. «Уроки мужності – це традиція виховання справжніх патріотів та гідних захисників Вітчизни. Досвід ветеранів, які пройшли бойовими шляхами, має слугувати прикладом відваги для молоді, яка оберігатиме мир України». 

На «Тиждень шахового мистецтва» на Дніпропетровщину заплановано візит Президента Міжнародної шахової федерації Кірсана ІлюмжиноваНа Дніпропетровщині за ініціативи губернатора Олександра Вілкула з 19 по 25 квітня цього року пройде «Тиждень шахового мистецтва», в рамках якого буде проведено ряд спортивних та  інтелектуальних заходів. На запрошення Олександра Вілкула у цей тиждень на Дніпропетровщину заплановано візит Президента Міжнародної шахового федерації Кірсана Ілюмжинова. Про це повідомила Голова комісії з міжнародного співробітництва Федерації шахів України Олена Бойцун під час прес-конференції.
«Тиждень шахового мистецтва» - це унікальна подія в спортивному, культурному та духовному житті регіону, яка проводиться в рамках програми голови облдержадміністрації Олександра Вілкула «Розвиток інтелектуального руху на Дніпропетровщині» та присвячена 80-ти річчю області.

На Дніпропетровщині відзначили 75-річницію з дня народження Героя України, генерального конструктора КБ "Південне" Станіслава КонюховаЦього дня на головному корпусі КБ «Південне» відкрита пам’ятна дошка, а на Запорізькому кладовищі – пам’ятник Станіславу Конюхову. 
За дорученням губернатора Олександра Вілкула його заступник Іван Ступак взяв участь у заходах, присвячених вшануванню пам’яті видатного діяча ракето-космічної галузі Станіслава Конюхова. Також у заходах взяли участь вдова Станіслава Конюхова Нінетта Конюхова, генеральний директор ДП "Виробниче об’єднання „Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова” Віктор Щеголь, генеральний конструктор-генеральний директор ДП „Конструкторське бюро „Південне” імені М.К. Янгеля Олександр Дегтярьов, трудовий колектив і ветерани підприємств. 
Вшанувати пам'ять видатного земляка прийшли понад півтисячі осіб. Присутні поклали квіти до пам’ятної дошки Станіславу Конюхову.

О. Вілкул: «До Великодніх та травневих свят на Дніпропетровщині знижені ціни на продукти харчування, які користуються найбільшим попитом»За дорученням губернатора Олександра Вілкула в області проведена низка заходів для того, щоб на Великодні та травневі свята мешканці області могли придбати необхідні продукти харчування за доступними цінами. Про це повідомили в управлінні розвитку споживчого ринку та підприємництва облдержадміністрації.
Напередодні свят провідні торговельні мережі області проведуть передсвяткові акції. У мережах магазинів «АТБ», «Варус», «Сільпо», «Караван», «Плюс», «Спар» мешканці регіону зможуть придбати продукти харчування за спеціальними знижками.

Олександр Вілкул привітав спортсменів Васильківщини зі здобуттям 17 медалей на 32-му міжнародному турнірі з греко-римської боротьбиГубернатор Олександр Вілкул привітав спортсменів Васильківщини Дніпропетровської області, які здобули 6 золотих, 5 срібних та 6 бронзових медалей на 32-му міжнародному турнірі з греко-римської боротьби, присвяченому пам’яті командира партизанського загону Василя Бабича. Змагання проходили 6 та 7 квітня 2012 року.
 «Дніпропетровщина – регіон чемпіонів. Спортсмени нашого регіону славляться значними досягненнями на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Я вітаю наших юних чемпіонів  зі здобуттям медалей на міжнародному турнірі з греко-римської боротьби. Їх перемоги мають велике значення для спортивного лідерства Дніпропетровщини. Приклад наших переможців підвищить інтерес молоді до заняття фізкультурою та спортом», – сказав губернатор Олександр Вілкул.

На Дніпропетровщині проходить акція «Ты дорог мне!», яка спрямована на пропагування сімейних цінностейНа Дніпропетровщині проходить акція «Ты дорог мне!», яка спрямована на пропагування сімейних цінностей. Акція триватиме протягом квітня. У її рамках проводяться роз’яснювальні лекції «Коли почалося твоє життя» у навчальних закладах Дніпропетровщини, а у Дніпропетровську будуть діяти спеціалізовані намети для розповсюдження інформації та соцопитування. 
«В області за ініціативи губернатора Олександра Вілкула створюється ефективна система підтримки материнства та дитинства. У регіоні у рамках Національного проекту «Нове життя», ініційованого нашим Президентом Віктором Федоровичем Януковичем, створюється сучасна система перинатальної допомоги.

« 1 2 ... 272 273 274 275 276 ... 339 340 »